woensdag 25 december 2019

Sous vide test met de brouwketel ๐Ÿบ๐Ÿ˜

Tegenwoordig is het ‘in’ om vlees te bereiden in ‘n sous vide pan of met een sous vide stick,
gezien ik die niet heb een testje met mijn brouwketel.
Met een simpel runderbaklapje voor de eerste test, wat zout en peper, takje rozemarijn en tijm zo in een plastic zak, lucht eruit en in de brouwketel ๐Ÿคฃ

Zo op een roostertje in het water a 55 / 57 graden.

De temperatuur varieert iets van 55 tot 57 graden ๐Ÿ‘

Na 20 uur, ik probeer maar, want het is natuurlijk niet het malste vlees๐Ÿ˜ฌ

Uit de zak en droogdeppen .... ziet ‘n beetje grijs maar voelt mals..

Normaal op hoog vuur even bruin, dicht schroeien in ‘n pan en klaar ...
Maar ook wordt het gedaan met een brander om zo ‘n korstje te krijgen๐Ÿ˜

En daar is ie dan ..... klaar om te proberen ๐Ÿ˜‹

Nou ..... voor zo’n dun runderbaklapje .... het is super mals en lekker
vooral de saus die vrijgekomen is hรฉรฉrlijk ๐Ÿ‘
We gaan nog verder experimenten al moet je wel geduld hebben dit was
20 uur op 55 graden .... het lijkt wel op bierbrouwen .... geduld, geduld! ๐Ÿบ๐Ÿคฃ














Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.