maandag 4 december 2017

Tijd voor 'n lekker winterbier voor de feestdagen.



Het wordt winter, sinterklaas, kerst en oud en nieuw dus tijd voor 'n lekker biertje :)

We starten van het schroten van de verschillende mout soorten ...

De ketel opstellen en alles aansluiten en testen :)


Water erin, juiste temperatuur, de mout erbij en het maische schema afwerken ....

Na het maischen de moutpijp omhoog en doorspoelen met warm water om alle suikers eruit te krijgen

De zakjes met hop klaarmaken om straks mee te koken ....

De "wort" wordt samen met de hop gekookt volgens het brouw schema ....

Na het koken wordt de "wort" d.m.v. een platenkoeler snel terug gekoeld in het gist vat.

Van te voren is er een giststarter gemaakt om bij de wort te doen ....

Zo ..... waterslot erop en op 'n warm plekje de gist zijn werk laten doen ...

En na enkele weken is het zover, flessen schoonmaken en spoelen er kan gebotteld worden :)

Even laten drogen en we kunnen aan de slag.

Kroonkurk erop en het wachten kan beginnen :):):)

En het geduld wordt beloond met 'n heerlijk glas bier :) Proost!!!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.