maandag 12 december 2016

Het is weer tijd om op stal te gaan..


Toen vader en zoon Verhoeven (paardenmensen van huis uit) hun eerste SHIRE'S importeerden, hadden ze geen idee, waar dat op uit zou draaien.
Behalve enkele ruinen van o.a. Heineken en een enkele particulier, kende men hier het reuzenpaard nauwelijks, merries werden sowieso niet uitgevoerd en wagens, tuig ect. was alleen in Engeland te vinden. Door de Shire te demonstreren op shows ect. Kwam er een geweldige vraag naar deze grote paarden, ook vanuit Duitsland, Denemarken, Zweden, Zwitserland etc. 
Verhoeven zetten een fokkerij op met puur Engelse top geselecteerde paarden en kreeg het voor elkaar om de grens open te maken voor het importeren van merries.
In 1995 kwam er zelf een stamboekvereniging van de grond die nu jaarlijks de Nederlandse Nationale Kampioenschappen organiseert en wij met enige trots graag vermelden tot nu toe ieder jaar de dagkampioen te zijn. Daarnaast het behalen van vele kampioenschappen zowel in Nederland als in onze buurlanden Duitsland en Belgiƫ.

   Jan Verhoeven Sr.

   Jan Verhoeven Jr.

    Met zijn vrouw Nancy en samen helemaal gek van Shire's.

Het loopt tegen de kerst en het weer wordt minder dus tijd om op stal te gaan..

Hekwerk wordt geplaatst om alles in goede banen te leiden


Zo .... alles gereed dus de eerste mogen in de trailer.

De eerste worden al op hun gemak gesteld. Het zijn de lievelingen van Nancy, moeder Lucky Girl met haar tweeling hengst veulens Cianni en Geronimo.

Moeder voorop en de tweeling volgt.Groot zijn ze nog niet :-) ..... maar met 3 man sterk lukt het toch om ze erin te krijgen.

En nu ze er lekker rustig bijstaan gelijk een ontwormingskuur.

Goed bezig Jan...  :-)

Zo .... de eerste lading opweg naar de stal.


Klik hier voor meer: