donderdag 22 januari 2015

Kleine stapjes .... naar meer veiligheid Achterweg te Herpt

Op uitnodiging van de wethouder een gesprek gehad over het zware vrachtverkeer door de Achterweg in Herpt. Dit na aanleiding van 'n mail en het schrijven op mijn blog over de situatie.

Onderhoud met wethouder Kees van Bokhoven en Jolanda van der Borgh.

Het probleem "Achterweg" wordt wel onderkent maar tevens is het ook een verdraaid lastig probleem. Het zal dan ook niet makkelijk zijn om dit voor eenieder naar behoren op te lossen. 
Het vrachtverkeer moet ergens langs en een totaal verbod of alleen toegang voor bestemmingsverkeer zit er niet in en is vrijwel ook niet te handhaven.

Na een goed gesprek over de problemen zijn dit de mogelijkheden welke op redelijke korte termijn te realiseren zijn:

1. Controle op snelheid.

2. Monitoren van het verkeer, zowel normaal als vrachtverkeer en sluipverkeer.

3. De gemeente kan inloggen op kaartgegevens van navigatie verstrekkers (bv TomTom) en kan hierin een voorkeur route aangeven voor vrachtverkeer naar de industrieterreinen Het Hoog en Bakkersdam, via de A59 naar afslag Nieuwkuijk en vanaf richting Wijk en Aalburg via het Ei de A59 en afslag Nieuwkuijk.

4. Totale herbestrating van het slechte gedeelte van de Achterweg is financieel niet haalbaar, de weg wordt geïnspecteerd waarna de slechte stukken, verzakkingen en kuilen opgehaald worden waardoor zal de weg wellicht minder schokkerig en beter begaanbaar wordt.

Belooft wordt dat er terugkoppeling komt van bovenstaande punten, beter dan dit zal het voorlopig niet worden. 
Niet te min was het een prettig gesprek.