dinsdag 8 augustus 2017

Verse kreeftensoep

Mooie Noordzee kreeften vers uit de zee in Westkapelle. 
Culinaire camping hoogstandjes door de Chefs: Jan & Anton 😜

De kreeften worden aangeleverd waarvoor dank πŸ‘

Onze vrienden:
Kapitein eenarm .....

En ......
... de grotere broer ... compleet πŸ‘


De groente voor de court bouillon worden voorbereid. 

Opperste concentratie tijdens het snijwerk πŸ˜ƒ

De pan staat op ....

en de bouillon staat te trekken πŸ‘

En met 'n fikse duik springen ze beide kreeften in de pan😜

En alles onder toeziend oog van chef Jan 😬

Na 10 minuutjes zijn ze perfect .....

Even afkoelen in het gras 😬

en kan het beginnen. 

En we gebruiken alles πŸ‘

Al het vlees van scharen en staartstukken wordt eruit gehaald. 

Druk, druk druk 😜😜

Inmiddels worden groenten aangezet, kreeftenkoppen en de karkassen toegevoegd, geflambeerd met cognac en afgeblust met witte wijn.
De bouillon erbij en alles 'n uurtje laten trekken om alle smaken eruit te halen. 

En ondertussen wachten ..... het is al vijf over elf hoor 😜😜

Daarna wordt de soep gezeefd ....
en ......
op smaak gecontroleerd. 

Nog even hoger op smaak brengen met wat peper en room en als extra nog wat rivierkreeftjes. 

Het kreeftenvlees gaat in stukjes en de knoflook mayo voor ....
het stokbroodje is klaar. 
Het kan beginnen πŸ˜πŸ‘πŸ˜ƒ

Hij was super lekker, verrukkelijk πŸ‘

Tegen niemand zeggen ...... maar we hebben het hele pannetje leeg gegeten πŸ˜œπŸ‘πŸ˜œ





































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.